неделя, 19 декември 2010 г.

Коледни и новогодишни подаръци


Подаръците са послания

Замисляли ли сте се какво всъщност си пожелаваме най-често,когато часовниците отмерват първите минути на настъпващата,очакваната с надежди и опасения Нова година? Щастлива Нова година!Нова година - нов късмет!Какви са най-често срещаните послания, които отправяме към близки, познати и приятели, с поднасянето на новогодишен или коледен подарък?

П О Д А Р Ъ Ц И Т Е   С А  П О С Л А Н И Я

По празниците традиционно близки и приятели разменят подаръци. Това може да са както по-практични неща, като най-често срещаните дезодорант, чорапи, покривка, така и музика, книга, ваза, свещник, или защо не красиво бижу, картина, икона, бутилка хубаво питие.Добрата опаковка е важна за създаването на празнично настроение. За да я направите в коледен стил поставете панделка с цвят, който подхожда на опаковката. Добавянето на елхово клонче или коледна играчка също ще допринесат за по-добрия изглед на вашия подарък. Желателно е да не се забравят поздравителните картички, чието разнообразие в последните години е голямо.Симпатична картичка с оригинално послание, измислено спрециално за получателя е понякога по-ценно дори от голям и скъп подарък.Повече от модерно е да се изпращат електронни картички - ако още не сте го направили - направете го сега


Независимо от всичко, този свят е прекрасен!
Това послание става и за формален подарък на колега (колега-приятел, секретарката на началника?!),но е подходящ и за напълно сериозни отношения. Общото правило е: подаръкът да е част от света на прекрасното. Това може да бъде албум за колекционера и любителя на изкуството,кошничка с цветя или мила новогодишна картичка със стръкче цвете, но по-важното е Вашата увереност в истинността на посланието. Ако не сте сигурни, поднесете нещо друго.


 Колко е хубаво, че сме заедно в това трудно време!
Това послание е част от личен подарък. Може да бъде и нещо самоделно, но задължително хубаво и оригинално опаковано. В съдържанието на подаръка е напълно допустим намек за някакво съвместно преживяване (изобщо, а не само през отминалата година).Такъв подарък е най-често срещан при дълга и проверена дружба, семеен живот или (но доста по-рядко) продължителни любовни отношения.


Благодаря ти, че през тази година ти беше с мен! 
Това послание също подсказва личен подарък, но все пак по-формален, отколкото в предния случай.Заедно с поднасянето на подаръка може да бъде изразена надежда за развитие и укрепване на отношенията.В този случай се появява внимателно подбран интимен компонент. Например мъжът може да подари на жената разкошен домашен халат (но не и бельо!).

Аз искам и през Новата година всичко при теб да е толкова хубаво, както и през тази! Весел, забавно оформен подарък. С играчки, елхови украшения и всичко, което Ви хрумне. Подходящ е и за лични, и за служебни или приятелски компании.


Аз вярвам, че следващата година ще бъде по-добра!
Подарък-надежда. Всеки решава сам. От първото послание се отличава по това, че трудностите, които преживява човекът, комуто се поднася този подарък, носят не съвсем преходен характер (например, хронично заболяване) и с настъпването на Новата година те няма да преминат.

0 коментара:

Публикуване на коментар